Warning: include(php/alsosor.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/budai-hegyek.hu/php/kezdet.php on line 12

Warning: include(): Failed opening 'php/alsosor.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/polykon/public_html/budai-hegyek.hu/php/kezdet.php on line 12
Magyar Földrajzi Múzeum

Budai-hegyek települései - Budai hegyek részei - Budai-hegyek időjárása -- Minden a Budai-hegységről

Magyar Földrajzi Múzeum


A Magyar Földrajzi Múzeum kiemelkedő jelentőségű magyar földrajztudósok hagyatékát őrzi. Állandó kiállításon láthatók a geográfusok, geológusok kutatásainak történeti dokumentumai; egzotikus utazásaik tárgyi emlékei.
A XIX. század közepén emelt Wimpfen-kúriában berendezett gyűjteményében többek között Cholnoky Jenő, Germanus Gyula, Láng Sándor, Lóczy Lajos, Tulogdi János hagyatéka látható, és nem utolsósorban az alapító Balázs Dénesé.

A kiállítás Lóczy Balaton-kutatáshoz használt bőrcsónakját éppúgy bemutatja, mint Cholnoky kínai utazásának tárgyi emlékeit, vagy tárgyakat Pápua Új-Guineából, Kelet-Afrikából, Észak- és Dél-Amerikából.
Állandó kiállítások: Magyar utazók és felfedezők - a magyarok szerepe a Föld tudományos megismerésében a XIII. századtól napjainkig; A Kárpát-medence tudományos feltárói - a földtudományok, a geográfia, geológia, paleontológia és térképészet képviselőinek eredményei a történelmi Magyarország természettudományi feltárásában.

A múzeumban rendeznek időszaki kiállításokat is, nyilvánosan használható könyvtára van. A múzeumkertben a magyar világjáró földrajztudósok panteonja látható.

Cím: Érd, Budai út 4.
Telefonszám: 23363-036
E-mail: foldrajzi.muzeumvivamail.hu

Nyitva tartás: K-V 10-18
Fax:23363-036

Túraprogramok a Budai-hegyekbe:
Tekintse meg egyéb túraajánlatainkat!
Budai-hegyek képekben:
weblapkészítés