Warning: include(php/alsosor.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/budai-hegyek.hu/php/kezdet.php on line 12

Warning: include(): Failed opening 'php/alsosor.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/polykon/public_html/budai-hegyek.hu/php/kezdet.php on line 12
Nagykovácsi

Budai-hegyek települései - Budai hegyek részei - Budai-hegyek időjárása -- Minden a Budai-hegységről

Nagykovácsi címere


Az ország legnépesebb zsáktelepülése, mivel Budapest közelsége és kellemes klímája miatt kedvelt agglomerációs zóna. A Budai-hegység két legmagasabb hegye, a Kutya-hegy és a Nagy-Kopasz, valamint a Nagy-Szénás nyúlványai által ölelt völgyben helyezkedik el.

Érdekesség, hogy itt él az adott lélekszámhoz arányított legtöbb gyermek Magyarországon. Nem ritka az 5-8 gyermekes család sem. Becslések szerint a lakosság 2/3-át gyermekek teszik ki, ám az átlagéletszínvonal mégis magas.

Az őskortól lakott volt a környék, de a középkorban kezdett számontartottabb hellyé válni, amikor a királyi kovácsok lakták a települést, innen is ered a neve.

Nagykovácsiból induló turistajelzéseken gyorsan feljuthatunk a Nagy-Szénásra, illetve komolyabb kiruccanást téve a Csergezán-kilátót érintve akár a Hármashatár-hegyig is.
közigazgatási adatai:
Település típusa:
Lélekszáma: fő
Irányítószáma:
Telefon körzetszáma: ()
területe: 0 ha


[ műholdas képe a Google mapon]

Túraprogramok a Budai-hegyekbe:
Tekintse meg egyéb túraajánlatainkat!
Budai-hegyek képekben:
weblapkészítés