Budai-hegyek települései - Budai hegyek részei - Budai-hegyek időjárása -- Minden a Budai-hegységről

Rádió és Tv Múzeum (Diósd)


A Postamúzeum Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyét a magyar rádiózás és televíziózás története kezdetének 70. évfordulójára nyitották meg 1995-ben, a rádióállomás egykori adótermében és a csatlakozó kisebb helyiségek-ben.

A kiállítóhely információs rendszere, mint egy szaklexikon kínál részletes ismereteket a kiállítás képeihez. A terem galériáján hangrögzítő berendezések, kábelek, szigetelők, valamint a mennyezetig felmagasodó polcokon kiállított vevőberendezések katalógusa található. A csatlakozó folyóson a katonai hírközlés és a rádió-amatőrök emlékei sorakoznak.

Két teremben Dr. Békésy György Nobel-díjas fizikus akadémikus, postamérnök Hawaii egyetemről hazatért kísérleti berendezései találtak otthonra, mellettük a magyar rádió muzeális berendezéseivel egy stúdiót és egy technikai szobát találunk. A múzeum kertjében, a magyar műsorszórás jeles személyiségeinek emlékoszlopai, valamint a műsorszórás nagy tárgyai, antennák, szigetelők, fényszórók láthatók.

A kert teraszán elhelyezett távcsővel a látogatók megszemlélhetik a magyar rádió műsorszórás bölcsőhelyéről idelátszó védett ipari műemléket, a Lakihegyi szivar alakú antennatornyot.

Cím: 2049 Diósd, Kőbányai út 9-11.
Telefonszám: 23382-372

Nyitva tartás: Sze-V 10-16, zárva minden hónap második vasárnapján

Túraprogramok a Budai-hegyekbe:
Tekintse meg egyéb túraajánlatainkat!
Budai-hegyek képekben:
weblapkészítés